Centriranje koles z najmodernejšo tehnologijo

Vulkanizerstvo Pestator vam centriranje pnevmatik lahko opravi na dva načina, in sicer kot klasično ali finish uravnoteženjem gum.

Klasično uravnoteženje (centriranje) pnevmatik

Vulkanizerstvo Pestator izvaja centriranje pnevmatik na stroju, ki odpravlja statiko in dinamiko pnevmatike in platišča. Tu lahko uravnotežimo jeklena, aluminijasta in PSA koncern platišča. Od tega je odvisna mirna vožnja in tek vozila, brez raznih tresljajev. V primeru, da imate dvojni komplet platišč in pnevmatik, vam predlagamo, da pred vsako sezono opravite kontrolo uravnoteženja, saj se z obrabo pnevmatik ta spreminja.

Finish uravnoteženje (centriranje) pnevmatik

Včasih tresljaji niso posledica platišč ali pnevmatik, zato pri tem postopku uporabimo napravo, ki uravnoteži celotni pogonski sklop vozila. Lahko se izkaže, da je za tresljaje kriva zračnost v enem od sklopov ali pa kakršna koli poškodba. Ta vrsta uravnoteženja se lahko opravi tudi na motornih kolesih. Platišč za to vrsto centriranja ne potrebujemo odmontirati.

Kaj je centriranje pnevmatik?

Centriranje oziroma uravnoteženje pnevmatik in platišč je izravnavanje sil glede na os platišča, ki se pojavijo pri vrtenju zaradi neenakomerne razporeditve mase tako na pnevmatiki kot na platišču. Neuravnoteženost koles opazimo kot tresenje, ki se prenaša preko volana in karoserije, ki se največkrat pojavi zaradi neenakomerne obrabe pnevmatik. Centriranje gum se izvaja na strojih za centriranje, ki med rotacijo gum in platišč merijo sile na osi in kot rezultat prikažejo ustrezno mesto in maso potrebnih uteži, ki jih vulkanizer nato ustrezno pritrdi na platišče.

Zakaj centriranje gum?

  • Višja stopnja udobja vožnje,
  • daljša življenjska doba pnevmatik,
  • zmanjšana obraba zglobov podvozja.

Pošljite POVPRAŠEVANJE! Z veseljem vam bomo pomagali.

 

 

Zaupanje. Tradicija. Izkušnje.

Delovni čas

  • Vsak delavnik:
  • Od 8h do 12h
  • Od 13h do 18h
  • Vikendi, prazniki: zaprto
  • Sobote (sezonska menjava): od 8h do 12h